8 køkkenmaskiner der vil gøre dit liv både nemmere og sundere

Vil du gerne optimere din madlavning? Så skal du have dig nogle nye køkkenmaskiner! Køkkenmaskiner kan hjælpe dig med at få en nemmere og mere effektiv hverdag, hvor du ikke behøver bruge timevis ude i køkkenet.

Der bliver hele tiden opfundet nye køkkenmaskiner, som gør vores liv lettere. I denne artikel har vi samlet 8 af de bedste, som ikke kun gør dit liv nemmere, men også sundere!

1. En airfryer

En airfryer er en smart køkkenmaskine, som fungerer ret meget ligesom en traditionel ovn. Forskellen på en ovn og en airfryer er, at en airfryer kan lave færdig meget hurtigere og faktisk også sundere. En airfryer har ikke brug for en masse olie for at lave nemme og sunde retter. Du kan putte alt fra kød og grønt ned i en airfryer, og faktisk kan du også bage brød i den.

En airfryer virker ved at centrifugere varm luft i et lille kompakt rum, som opvarmer maden uden at gøre den tør og kedelig. Alt du behøver er at smide maden ned i airfryeren, indstille tiden og temperaturen og så er din aftensmad klar på ingen tid.

2. En raclette

Elsker du at samle familie og venner om noget god mad? Hvis du gerne vil kombinere samvær og madlavning, så skal du have dig en raclette. Det er super nemt og hurtig at forberede alle mulige former for nem og lækker mad på en raclette. Det er et multifunktionelt køkkenredskab, som kan fungere som en pande, grill og en ovn på samme tid.

Det er også hyggeligt at sidde sammen med dine gæster og tilberede små retter på en raclette. Der er noget til enhver smag, så dine gæster kan selv vælge, hvilken slags mad de har lyst til at tilberede.

3. En stavblender

Stavblenderen er et simpelt men funktionelt redskab, som kan lave et utal af retter på ingen tid. Du kan bruge stavblenderen til at blende suppe, hakke grøntsager, lave smoothies eller endda piske flødeskum.

Det er den smarteste køkkenmaskine til dig, som ikke gider at stå og bakse med hakkeredskaber eller håndmixer. En stavblender er nem at bruge og nem at rengøre igen, når du er færdig med at bruge den.

4. En smoothieblender

Elsker du at tage lækre smoothies eller proteinshakes med på farten? Så skal du have dig en smoothieblender. En smoothieblender er en lille udgave af en blender, som kan tages med over alt. Put din yndlingsfrugt sammen med lidt juice og mælk og blend det hele sammen på få sekunder, og så er morgenmaden klaret til at tage med på farten.

Du behøver ikke bruge en smoothieblender til smoothies. Den kan også blende en god salsa eller suppe sammen for dig på ingen tid.

5. En grøntsagshakker

Noget af det der tager aller længst tid i et køkken er at stå og hakke grøntsager. Især hvis du skal bruge mange finthakkede grøntsager, så kan du snildt ende med at stå og skære i 20 minutter. Det behøver du ikke, når du har en grøntsagshakker. En grøntsagshakker får finthakket alle grøntsagerne for dig med et enkelt pres eller tryk på en knap. Så slipper du for at spilde tid på at snitte gulerødder, og du slipper heldigvis også for at stå og tude, når du skærer løg.

6. En pizzaovn

Elsker du pizza? Så skal du have dig en pizzaovn. Selvom det hedder en ovn, så ligner maskinen faktisk mere et stort vaffeljern, hvor du kan putte pizzaen ind mellem to plader. Pizzaen laves på en keramisk bagesten og er færdig på få minutter. Du får den bedste sprøde pizzabund uden dine toppings bliver tørre og kedelige.

En pizzaovn fungerer både til hjemmelavede pizzaer eller frysepizzaer, så længe de passer i størrelsen i forhold til ovnen.

7. En mini espressobrygger

Hvis du elsker kaffe, men ofte har for travlt til at lave en god kop om morgenen, så er dette den perfekte køkkenmaskine til dig. En mini espressobrygger laver en lækker kop kaffe på få minutter. Alt du behøver er at hælde lidt vand i beholderen sammen med en espresso kapsel. Maskinen pumper vandet gennem kapsel via et pumpesystem og opvarme samtidig vandet.

Espressobryggeren er også til at tage med på farten. For eksempel kan du tage den med i bilen, med på gåtur eller hvis du skal ud og campe.

8. Et Kitchen Safe med timerfunktion

Har du nogle søde sager, som skal gemmes til weekenden? Nogen gange er det svært at holde nallerne fra slikskabet, når man mangler noget til den søde tand. Løsningen er at anskaffe sig et Kitchen Safe med timerfunktion, som du kan indstille. På den måde åbner beholderen sig ikke, før der er gået et bestemt stykke tid.

Et Kitchen Safe fungerer lidt som et pengeskab, men i stedet for penge, så putter man mad ind i boksen. Du kan putte slik, cookies, chokolade med mere ned i "pengeskabet" og sørger for, at det ikke åbner sig, før det for eksempel bliver fredag eller lørdag.

Du behøver ikke bruge dit Kitchen Safe til slik og søde sager, du kan også låse din mobiltelefon derind, hvis du har brug for en skærmfri aften.

Menu
Top